Felhasználói vélemények:

Forgalmazza: Líra

  • Ingyenes szállítás

Leírás

"Randolph L. Braham A népirtás politikája című magisztrális művének, vagyis a magyar holokauszt regényének, befejezése után is folytatta a holokauszt nagy elbeszélésének "summáját". A "nagyregény" után rövidebb lélegzetű "novellákban". Amikor a roppant sodrással végzete felé rohanó apokalipszis genéziséből egy-egy fontos szálat kihúzott, hogy annak a tüzetes elemzésével közelítsen mindahhoz, amit teljes egészében soha nem fogunk felfogni és megérteni. (Például ilyen fontos oldalág a Vatikán és a magyar egyházak szerepe, Észak-Erdély különös helyzete a holokausztban két impériumváltás között vagy a holokauszt recepciója a kommunista blokk államaiban).
Az immár negyedszázados Múlt és Jövő folyóiratban indulása óta folyamatosan sorjáztak ezek a most egységes kötetbe rendezett írások. Időbeli egymásutániságuk szintén magukon hordozzák a regényszerűséget - a holokausztról szóló közbeszéd és köztudat fejlődését is megérzékítve. A tragédiáról szóló párbeszédet erősíti fel, hogy kötetünkbe felvettük a holokauszt-kutatás doyenje művének folyóiratunkban szintén folyamatosan elvégzett recepcióját: Heller Ágnes, Hernádi Miklós, Miskolczy Ambrus, Ágoston Vilmos, Pók Attila és Tibori Szabó Zoltán értő elemzéseit. Karsai László, Molnár Judit és Kőbányai János interjúi (ez utóbbi összeállításunk alkalmából készült) a tudós emberi és szakmai arcélét rajzolják meg.
A 90 éves Randolph L. Brahamet köszöntő kötettel kívánunk a magyar holokauszt 70. évfordulója évébe lépni, hogy az emlékezés és a feldolgozás még ma is gyötrő munkáját elősegítsük." (a Kiadó)

Teljes cím: A holokauszt Tinódija
Eredeti cím:
Nyelv: magyar
Megjelenés: 2014
Kötésmód: ragasztott kartonált
Oldalszám: 364
Méret [mm]: 141x205x25
ISBN: 9639512887
EAN: 9789639512887

Részletek

Általános tulajdonságok

Megjelenési év 2014
Szerző Randolph L. Braham
Kiadó Múlt és Jövő Alapítvány
Alkategória A 20. század és napjaink története
ISBN 9789639512887
Kategória Történelem

Gyártó: Randolph L. Braham

eMAG.hu törekszik a weboldalon megtalálható pontos és hiteles információk közlésére. Olykor, ezek tartalmazhatnak téves információkat: a képek tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban, egyes leírások vagy az árak előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak a gyártók által, vagy hibákat tartalmazhatnak. A weboldalon található kedvezmények, a készlet erejéig érvényesek.

Értékelések

Legyen Ön az első értékelő

Kattintson a csillagokra a termék értékeléséhez

Másokat az alábbiak is érdekelték...

Ügyfelek kérdései és válaszai

Van kérdése?

Tegyen fel egy kérdést, hogy a felhasználók megválaszolhassák!