Felhasználói vélemények:

Forgalmazza: book24

  • Ingyenes szállítás

Lásd a kapcsolódó termékek alapján
Adja a terméket a Kedvencekhez, töltse le a mobilapplikációt és értesítjük, amint újra elérhető lesz a termék

Hasonló termékek

Leírás

Az Ördöggörcs kirobbanó sikere után a veszélyes "második" helyett az első könyvének tekinti Karinthy Márton A vihar kapuja című most megjelent kötetét. Ebben "Marci" főiskolai rendezőosztályának életén keresztül pillant vissza az 1968-1973 közötti korszakra, s benne önmagára. Felkereste volt osztálytársait: Ascher Tamást, Gáll Ernőt, Illés Istvánt, Kornis Mihályt, Meczner Jánost, Nagy András Lászlót, Romhányi Lászlót, Szőke Istvánt, Valló Pétert, hogy közösen emlékezzenek az ifjúságukra, együtt idézzék fel a legendás hatvanas évek színházi világát és önnön helykeresésüket. Barátságok, szerelmek, konfliktusok, intrikák, árulások, sikerek és bukások: mindaz, ami a rendezőtanoncok életének része már akkor, mikor még szinte meg sem kezdték pályájukat, még ki sem léptek a vihar kapuján.
A könyv a prágai bevonulás utáni megfagyott kádári konszolidáció titkokkal és elfojtásokkal terhes izgalmas és fájdalmas szakaszáról szól. A rendezőosztály többsége azóta sikeres, ismert színházi emberré vált, ettől oly izgalmas, hogy mire emlékeznek közös diákéveikből, hogyan látják akkori életünket. Voltak, akik kihullottak a színházi szakma rostáján. Az ő sorsuk esetleg épp ezért tanulságos és tipikus. Megannyi sikeres vagy épp kerékbe tört élet, izgalmas karakter. Egy olykor kegyetlenül drámai, máskor röhejesen kisszerű korszak tanúi ők.
A mű azonban nem csupán egy művészi és egyéni énkeresés kezdetének krónikája, nem egyszerűen múltidéző párbeszédsor, hanem páratlanul érdekes és értékes kordokumentum is. Izgalmasan fedi fel a korabeli színházi élet mindennapjait, harcait, megismerhetők belőle az egymással vetélkedő színházművészeti irányzatok, melyeknek természetesen mind a kádári kultúrpolitika szigorú korlátai között kellett érvényesülniük. A mű egyben egy családregény eleje is. Benne van az is, hogy mi minden történt a szerzővel, mielőtt az Ördöggörcs megszületett.
A híres Kuroszava-filmtől kölcsönvett cím - A vihar kapuja - nemcsak viharos életünk kezdetére, olykor zűrzavaros vágyaink kuszaságára, de egyúttal az író félelmeire, szorongásaira, végzetes keserűségére is utal. Ez a tünékeny emlékezetből és vaskos valóságból gyúrt különös massza ugyanis újra ráébresztette a családjával való szembesülés elkerülhetetlenségére. Az író fogalmazásában: "Mint a macska, aki önmaga körül forog, visszajutottam hát ugyanoda, ahol a menekülésem előtt voltam."

Kompatibilis tartozékok

Részletek

Általános tulajdonságok

Megjelenési év 2007
Szerző Karinthy Márton
Kiadás puhatáblás, ragasztókötött
Kiadó Ulpius-ház Könyvkiadó Kft.
Kategória Regény
Nyelv Magyar
Oldalak száma 374
ISBN 9789639752962

Gyártó: Ulpius-ház Könyvkiadó Kft.

eMAG.hu törekszik a weboldalon megtalálható pontos és hiteles információk közlésére. Olykor, ezek tartalmazhatnak téves információkat: a képek tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban, egyes leírások vagy az árak előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak a gyártók által, vagy hibákat tartalmazhatnak. A weboldalon található kedvezmények, a készlet erejéig érvényesek.

Jól társítható

Értékelések

Legyen Ön az első értékelő

Kattintson a csillagokra a termék értékeléséhez

Másokat az alábbiak is érdekelték...

Ügyfelek kérdései és válaszai

Van kérdése?

Tegyen fel egy kérdést, hogy a felhasználók megválaszolhassák!