Honnan ered?Lego Technic

A LEGO a világ egyik legismertebb és legsikeresebb építőjátéka, amiért a felnőttek és a gyerekek egyaránt rajonganak. Története 1932-ben kezdődött, neve a dán Leg godt!” kifejezésből származik, ami annyit jelent „Játssz jól!”. A LEGO termékek erőssége, hogy olyan építőelemekből állnak, melyek egymással minden esetben kombinálhatók és összekapcsolhatók.

Manapság szinte nincs is olyan dolog, amit ne lehetne megépíteni LEGO-ból a több mint tízezerféle alkatrész segítségével. Ezen alkatrészek lényeges tulajdonsága, hogy egyazon rendszer elemeit képzik, azaz minden egyes sorozat, vagy újonnan megjelenő készlet kompatibilis a már korábban megjelent készletekkel – csak kreativitásunkon múlik, mit és hogyan építünk egybe.

Magyarországon az ötletes és változatos készletek a hetvenes évek óta vannak jelen és történetének előrehaladtával a játék új kihívásokkal szembesült. Egyszerű építőjáték szerepkörén túllépve megoldásként a LEGO elkezdte a témaközpontú, fantáziát megmozgató készletcsaládjait gyártani.

A legkedveltebb témák

Created by MDKGraphicsEngine - Licensed to LEGO System A/S

Olyan sokféle téma közül választhatunk, hogy egész biztosan mindenki megtalálja a kedvencét: LEGO City, vonatok, vadnyugat, Technic, Mindstorms (számítógéppel vezérelhető, programozható

kockák, melyekkel bonyolult műveleteket hajthatunk végre), világűr, középkori kastélyok és lovagok, kalózok, Fabuland, Ninjago, Friends, vagy a különböző népszerű filmes témák (Harry Potter, Jurassic Park, Marvel szuperhősök, Indiana Jones, A gyűrűk ura), és még sorolhatnánk.

Az 1990-es évek vége felé a LEGO egy új sorozatot hozott ki, ez volt a Bionicle. Az építhető akciófigurákért kicsik és nagyok elég népes tábora rajong. Szerencsére a LEGO igyekszik a lányokat is megszólítani, a számukra kiadott Belville, Friends és Princess készletek hagyományosabb Lego alkatrészeket tartalmaznak, de nagyobb, mozgatható figurákkal.

Miért jó LEGO-val játszani?

A vidám és önfeledt játékon túl számos készségfejlesztő hatással bír a LEGO. A kicsi kockák segítségével már egész korán megvalósítható a finommotorikus készségek otthoni, játékos fejlesztése. Megdolgoztatja a szín és formafelismerő képességeket, valamint erősíti a gyermeki fantáziát, kreativitást és logikát. Ráadásul a LEGO egy olyan játék, amihez még a felnőttek is örömmel és kedvvel ülnek le gyermekeik mellé, így a játékkal töltött minőségi idő növeli az érzelmi biztonságot, és emellett fejlődnek a szociális-mentális képességek is.

Több mint játék

A LEGO mára már túlmutat az egyszerű játék felhasználási területein, valóságos kultusz épült köré, és követői sokszor meghökkentő szobrokat, mozaikokat alkotnak, vagy összetett gépeket, terepasztalokat készítenek. Némelyik műalkotás több százezer darabból készül! Kiállítások és versenyek sorát rendezik szerte a világon és természetesen látogatók ezreit vonzzák ezek az események. A művészi önkifejezésen túl, mivel a LEGO kockák extrém pontossággal készülnek, olyan tudományos területeken is használhatók, mint például a mesterséges látás kutatása.

Egész biztosan szerepel a gyerkőc vagy akár felnőtt szülinapi, illetve karácsonyi kívánságlistáján egy-egy készlet, így garantáltan mosolyt tudunk csalni az arcukra egy doboz ajándék LEGO-val! 😉

Építsünk és játsszunk jól!