Következő monitorunk tesztje inkább a gamer világnak szól, de az se zárja be az oldalt, aki nem játszik napi szinten számítógépes játékokat, ugyanis munkára is tökéletes!

Kezdjük is a termék kiemelkedő sebességével, ugyanis a VA panel esetében nagyon ritka az 1 ms-os teljesítmény, így a készülék tökéletes játékélményt mutat fel és mindeközben a képeket sem maszatolja el. 144 Hz-es frissítési ráta gondoskodik róla, hogy ne akadjunk fent az első ellenségen, de a ráta választható, szoftverhez és hardverhez igazítható igény szerint.

res_9c449bf49c87a51eb34f4a2db57ee6b9_fullFlexibilis és ergonómikus csukló kar felel a képernyő tartásáért, amely könnyedén mozgatható, aktuális kedvünkhöz állítható, közelebb és távolabb hozható, sőt mozgatás közben még maga a fej is külön irányban képes kitérni, így akár egészen kitekeredett formációkat is stabilan tart.
A könnyen használható joystick gombbal a menü és a beállítások egyszerű és letisztult sora követi egymást katonás rendben, ahol szabályozni tudjuk, hogy milyen beállításokkal szeretnénk üzemeltetni a készüléket. Átlátható és ésszerű finomhangolási lehetőségek kerülnek elő, de a kézhez kapott csomag tartalmaz egy plusz kalibrációs segédletet is, ami ismét egyedi kiegészítő és kifejezetten örvendetes.

Maga a káva vékonynak mondható az ívelt monitorok világában és a képe kiemelkedő. A színpontosság első ránézésre is meggyőző és a fekete megjelenítése mesés kalibrálás nélkül is, de tovább finomítható. Realisztikus színskála jelenik meg előttünk, köszönhetően a Quantum dot technológiának, ami támogatja a 125%-os RGB-t a szélesebb skála és pontosabb megjelenítést elősegítve.

A Samsung továbbfejlesztett VA panel technológiája minimalizálja a fénykiszűrődést az egész kijelzőn és a széleken egyaránt, így 3000:1-es kontrasztarányt biztosít, mely mélyebb feketéket, élénkebb fehéreket és gazdagabb színeket jelenít meg a képernyőn.

A termék AMD Freesync technologiával kiegészült gamer szörnyeteg, amit tovább erősít a 1800R kijelző és szemkímélő üzemmód!

A Samsung remek modellt dobott piacra és az élvezeti faktor, a sok apróság, valamint a játékosokra fókuszált gyártási technológiának köszönhetőn minden téren megállja a helyét. Profi társunk lesz a kiélezett helyzetekben és nem hagy cserben, ha a pillanat tökéletességet kíván!

A Samsung C24FG70QU monitor adatlapját itt tudod megnézni.

Végül jöjjenek a nyers adatok, hiszen a legtöbbet ezek mondják el a monitorról:

Kijelzőres_4420baa801deffbf645efb3ea2a88ab4_full

Átmérő 24 inch
Kijelző technológiája VA
Felbontás típus Full HD
Optimális felbontás 1920 x 1080
Háttérvilágítás típus LED
Képarány 16:9
Képernyő formátum Wide
Fényerő 250 cd/m²
Válaszidő 1 ms
Látószög Vízszintes/Függőleges 178 / 178 Fok
Jellemző kontraszt 3000:1
Függőleges frissítési gyakoriság 144 Hz
Színek száma 16.7 millió

 

Felszereltség

Speciális funkciók Ívelt képernyő
Falra szerelés VESA 75 x 75 mm
Technológiák Freesync
Csomag tartalma Tápkábel Használati útmutató 1 x HDMI kábel 1 x DisplayPort kábel

 

Csatlakozás

Video portok 2 x HDMI 1 x Display port
Audio portok 1 x fülhallgató