Felhasználói vélemények:

Forgalmazza a(z): book24

Leírás

Az Endymion az 1800-as évek végének hanyatló Közel-Keletére varázsolja az olvasót, Verner von Heidenstam egyedülálló kalauzolásával. Az író fiatalon bebarangolta Egyiptomot és Görögországot, ekkor ejtette rabul a keleti kultúra, melynek nagy hódolója és elbeszélője lett. De nem csupán a díszlet, a végső tündöklését élő Damaszkusz jelenik meg előttünk a maga pompájában, s aranyozza be a művet. A regény szereplői kiválóan megrajzolt, élő, eleven, lélegző karakterek, akiknek külvilág felé mutatott rideg páncélja alatt gazdagon burjánzó érzelmekre lelünk.
Az öngyilkos álmából még egyszer felriadó, legendás városban a kelet és a nyugat vált érzéki csókot a történet folyamán. Azonban a tüzes szónoklataival kitűnő szabadságharcos, Emin és az álmodozó amerikai fiatalhölgy, Nelly Harven szerelmének romantikus álomképét a forrongó valóság durva kézzel igyekszik szétszakítani.

Verner von Heidenstam, az 1916-ban irodalmi Nobel-díjjal kitüntetett svéd író-költő hazájának egyik, ha nem a leghíresebb tollforgatója. Ahogy életében, úgy műveiben is mindig a szépséget, az eleganciát képviselte, s határtalanul rajongott a mesés Kelet kincseiért. A nemes művészetet és az emelkedett szórakozást kereső olvasók maguk is részesei lehetnek Heidenstam varázslatos történetének, ahol az író biztos kézzel kalauzolja a fenségesre áhítozókat festői birodalmában.

Részletek

main

Megjelenési év 2012
Szerző Dan Simmons
Kiadás puhatáblás ragasztott
Kiadó Agave Könyvek Kft.
Műfaj Regény
Nyelv Magyar
Oldalak száma 624
ISBN 9786155468858

Gyártó:Agave Könyvek Kft.

eMAG.hu törekszik a weboldalon megtalálható pontos és hiteles információk közlésére. Olykor, ezek tartalmazhatnak téves információkat: a képek tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban, egyes leírások vagy az árak előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak a gyártók által, vagy hibákat tartalmazhatnak. A weboldalon található kedvezmények, a készlet erejéig érvényesek.

Értékelések

Legyen Ön az első értékelő

Kattintson a csillagokra a termék értékeléséhez

Másokat az alábbiak is érdekelték...

Ügyfelek kérdései és válaszai

Van kérdése?

Tegyen fel egy kérdést, hogy a felhasználók megválaszolhassák!