Felhasználói vélemények:

Forgalmazza: Basic-Line Kft.

Hasonló termékek

Leírás

Dr Porc
új-zélandi zöldkagyló 100%-ban természetes, 100 db/doboz, nettó tömeg 50g/doboz
A DrPorc/DrCartilage termékek alapját a különleges körülmények között tenyésztett új-zélandi tenyésztett zöld kagyló, a Perna Canaliculus adja, mely igen gazdag szerves elemekben, a glükozaminoglikánban (GAG), ásványokban, aminosavakban, Omega-3 zsírsavakban és kovasavakban. A zöldkagyló kedvező élettani hatásaira 35 évvel ezelőtt figyeltek fel, ekkor került világszerte forgalomba táplálék kiegészítőként. Az elmúlt időben sem káros mellékhatásokat sem más szervekkel való kölcsönhatást nem mutattak ki. A világon már több millió ember élvezheti a zöldkagyló pozitív hatásait, főként a könnyed, energikus, fájdalommentes mozgást. A csontritkulás (osteoporosis)egy széles körben elterjedt krónikus betegség, mely megzavarja a csontok anyagcsere folyamatait, a kalcium beépülését, ami fájdalommal és gyakori töréssel párosul.
A krónikus ízületi gyulladások okozta porckárosodás glükozaminoglikán pótlással mérsékelhető, megakadályozható.
Mindkét betegség elgyengüléssel, idősek esetében gyakran rokkantsággal jár, ami egy egyre súlyosbodó probléma, ahogy a népességünk öregszik. Fiatalok, különösen a sportoló férfiak és nők körében a csont- és ízületi sérülések bizonyulnak a legmakacsabbnak és egyben ezek válnak a leggyakrabban súlyos betegséggé (mint az osteoarthritis vagy az artrózis) az élet későbbi szakaszában.
A csontszerkezet stabilizálásáért elsősorban a specializálódott cukrok (proteoglikán -PG és a glükozaminoglikán-GAG) felelősek, a csontokban lévő ásványi anyagok kontrollálása által. A porckopás hátterében sokszor a GAG szintjének elégtelensége áll, ami a porc-, és csontszövet ásványianyag-tartalmának kritikus csökkenését okozza.
A GAG alapvetően segíti a kötő-, és támasztószöveti sejtek optimális folyadéktartalmának hosszútávú megőrzését.
A glükozaminoglikán az egyik legfontosabb összetevője azoknak a szöveteknek, melyek az ízületekben, izmokban, inakban találhatók, ezért ennek pótlása rendkívül fontos.
Sérülések után, GAG hiányában szerkezeti és működési hibák, illetve zavarok alakulhatnak ki, az ízületi-, és csontrendszerben egyaránt.
A DrPorc/DrCartilage mindenféle porckopással, károsodással járó ízületi bántalom és fájdalom, ízületi szárazság, reuma esetén ajánlott. A túl gyorsan növő gyerekek, tinédzserek kötő-támasztó szöveti problémáinak megelőzésére is használható. Sportolóknak a késői ízületi problémák megelőzésére is javasolt a rendszeres fogyasztása.
A zöldkagyló kivonatot tartalmazó DrPorc/DrCartilage 100%-ban természetes glükozaminoglikán tartalma révén képes megszüntetni az ízületek, izmok és inak gyulladásait, megjavítja a károsodott szöveteket és helyreállítja eredeti működésüket.
Dr. Osváth Péter Ph.D, Sportorvos
Egyetemi docens

Kurkuma
5X hatóanyag tartalom (natúr kurkuma kivonat + kurkuma gyökér örlemény), 100%-ban természetes, 100 db/doboz, nettó tömeg 37g/doboz
A kurkumin (sárga festékanyag) erős antioxidáns, terápiás alkalmazása nagyon hasonló számos bioflavonoidéhoz, hatékony gyulladáscsökkentő, antikarcinogén (daganatellenes), antibakteriális, antivirális (vírusölő), antimikrobás, immunstimuláló vegyület.
Növeli a májban és egyéb szövetekben a glutationszintet. A glutationt, vagy rövidebben GsH-t a tudósok gyakran csak a test természetes gyógyító anyagaként tisztelnek, és gyakran csupán egy aminosavnak tekintik. De ez igazából csak egy kifejezés, amely arra szolgál, hogy leírják azt a tripeptid formációt, amely természetes körülmények között a májban alakul ki három különböző aminosavból. Ezek a glutaminsav, a cisztein és a glicin. A glutation testünk egyik legerősebb antioxidánsaként ismert. Képes kisöpörni a szabadgyököket a testünkből, és küzd azok károsító hatásai ellen. Valószínűleg ezért alakult ki a tudósok körében az a nézet, amely szerint a test legerősebb gyógyító anyagaként tekintenek rá.Hatóanyagai erősítik az epehólyagot, hatásos az epekő megelőzésében és kezelésében, ugyanis a kurkumin növeli az epe oldhatóságát, s ez gátolja az epekő kialakulását, és ez segíti a már meglevő kövek kiürülését. A kurkumin csökkenti a bélben lévő toxinok szintjét. A kurkumin kemoprotektív (vegyi anyagokkal szembeni védő) hatású, különösen azoknál, akiknek testnedveiben (nyálában) nincs szabadon keringő A-, illetve B-vércsoportra jellemző antigén (ezek az úgynevezett non-szekrétor egyének). A kurkumin ugyanakkor a bélrendszerben történő poliamin-szintézis hatékony inhibitora (blokkolója) is. Lényeges kiemelni, hogy a kurkumin minden vércsoport számára hasznos és jótékony hatóanyag. A kurkumin gátolja a fájdalommal kapcsolatos, prosztaglandinoknak nevezett anyagok szintézisét a szervezetben. Kiváló diuretikum (vízhajtó), ezért támogatja a vesék munkáját is. Csökkenti a vér LDL koleszterin és a trigylcerid szintjét is. A kurkuma hatóanyagai serkentik a zsíranyagcserét (a súlycsökkenést is). Nagy mennyiségben fokozza a szervezet kortizol termelését, amely hatékonyan csökkenti a szervezetben zajló gyulladásos folymatokat, mivel gátolja az úgynevezett leukotrién képződést (ez az anyag gyulladáskeltő hatású). A kurkumin emellett számos más hatásmechanizmus tekintetében is nagyon hasonló a flavonoidokhoz, mind antioxidáns hatását, mind a gyógyszereket metabolizáló enzimek, például a glutation-S-transzferázok stimulációját tekintve.
Kurkuma a népgyógyászatban:
Az indiai népgyógyászatban emésztésserkentőként, lázak, fertőzések, ízületi panaszok és májbetegségek ellen használták. Zsíros ételek utáni teltségérzésnél jó szolgálatot tesz, redukálja a gyomorsavtermelést. Jótékony hatású felfúvódás és bélgörcsök esetén, elősegíti a méreganyagok elégetését és kiürítését a belekből. A kínai gyógyászatban szintén alkalmazták a vérkeringés javítására - gátolja a vérrögök kialakulását, ezáltal csökkenti a trombózisveszélyt; vérzések csillapítására, valamint menstruációs panaszok kezelésére.e

Acai berry
100%-ban természetes, 100db/doboz, nettó tömeg 43g/doboz
Az acai berry (kiejtve ászáj vagy ászái) bogyó vagy gyümölcs az amazóniai esőerdőben lelhető fel, pálmán nő és olyan, mint egy lila üveggolyó vagy szőlő. Az Amazonas vidékén élő emberek már több száz éve fogyasztják, rendkívül ízletes, ráadásul gyógyító hatása legendás hírű. Az acai bogyóban tízszer annyi antioxidáns van, mint a szőlőben és kétszer annyi, mint a kék áfonyában. Az elmúlt néhány évben Amerika egyik legkeresettebb fogyást segítő, természetes étrendkiegészítője lett.
A legegészségesebb ételnek tartják, kiemelkedően magas az antioxidáns tartalma, s nagyon sok mikrotápanyagot tartalmaz olyan komplex formában, amelyekhez hagyományos étrenddel nem jutnánk hozzá.
Jótékony hatásai:
Az acai áfonya hatékonyan segíti a fogyást, mivel rengeteg mikrotápanyagot tartalmaz. Az elhízások egyik fő oka a vitaminhiány, melyet számos kutatással alátámasztottak: a túlsúllyal rendelkező személyek már akkor is kevesebbet esznek, ha multivitaminokat szednek. Az acai berry pedig értékes tápanyagtartalmának köszönhetően természetes úton csökkenti az éhségérzetet, gyorsítja az anyagcserét, mikrotápanyagokkal látja el a szervezetet, növeli az energiaszintet.

Tulajdonságai:
Erőteljes antioxidáns tulajdonsága révén immunerősítő, segít felvenni a küzdelmet a szabadgyökök káros hatásaival szemben. Az açai bogyó az anthocianinok természetes elegye. Az anthocianinok nagyon intenzív antioxidánsok, melyek a bogyós gyümölcsökben, piros színű, pigment-tartalmú egészséges ételeinkben találhatók. Ezek a keverékek az egészségre ható számos jótékony képességeik által támogatják a szervezet keringési és kardiovaszkuláris folyamatait. Az acai bogyó ORAC értéke igen jelentős, a legmagasabb értékekkel rendelkező gyümölcsök között található!
Az ORAC: Oxygen Radical Absorbance Capacity, vagyis oxigéngyök elnyelő kapacitás egy nemzetközileg elfogadott szabványrendszer az élelmiszerek és táplálékkiegészítők antioxidáns kapacitásának mérésére. Az ORAC érték megmutatja egy bizonyos élelmiszer, kiegészítő vagy összetevő szabad gyök pusztító és semlegesítő képességét. Minél magasabb az ORAC érték, annál jobb antioxidánsról beszélünk.
Az acai a legtökéletesebb ételek egyike ezen a földön, mivel tele van tápanyagokkal, beleértve vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, étkezési rostot (ami elősegíti az emésztési rendszer egészséges működését) csökkenti a koleszterinszintet és segít megállítani az idő előtti öregedést. Az acai tartalmaz még esszenciális zsírsavakat, aminosavakat, növényi szterineket is, melyek vegyileg magukhoz kötik a koleszterint. A szterin segít fenntartani a normális koleszterinszintet, szabályozza termelődésének volumenét továbbá segíti a prosztata és az egész immunrendszer helyes működését.
A bogyó igen gazdag E-vitamin forrás is, mely szintén erősíti az immunrendszert. Az emészthetetlen rostok csökkentik egyes rákfajták kialakulásának a veszélyét is. A bogyó omega zsírsavtartalma-omega-6 és omega-9-igen jó hatással vannak az idegrendszerre,hiszen ezek a zsírsavak nélkülözhetetlenek az egészséges idegrendszer kialakulásához és regenerálódásához. Ezenkívül segítenek meggyógyítani és megfiatalítani az izmokat egy intenzív tréninget követően, és bizonyítottan csökkenti az LDL-, és fenntartják a HDL koleszterinszintet.
A zsírsav aránya az acaiban olyan, mint az olíva olajban. Tanulmányok szerint ez is hozzájárul ahhoz, hogy a mediterrán országokban olyan alacsony a szívbetegségek aránya.
Az aminosavak létfontosságúak az izom megfelelő összehúzódásához, fejlődéséhez, regenerációjához, és az állóképesség, az erő, valamint a folyamatos energiaellátás biztosításához. Az acai egy majdnem tökéletes aminosav-összeállítást tartalmaz. Az acai bogyónak antioxidáns, baktériumölő, gyulladáscsökkentő és antimutagén tulajdonsága van. Bőségesen találhatók benne antocianinok, melyek a flavonoidok egy különálló csoportját alkotják.
2004-ben az Amerikai Kémiai Társaság által publikált, szakmailag lektorált kísérlet szerint az antocianinok akár 50 %-kal is képesek javítani az inzulin termelését!

Mit tartalmaz és miben segít az acai bogyó?
Az acai bogyó ezenkívül rendkívül gazdag szerves növényi fehérjében, ami emésztéskor nem termel koleszterint, könnyebben lebontható és szállítható az izmokhoz, mint az állati eredetű. Az acai gazdag szénhidrátokban is, amely megfelelő energiát nyújt a munkához, sportoláshoz.
Az acai bogyók proantocianidin tartalma (egy antioxidáns vegyület) arányait tekintve 10-30-szorosa a vörösborban található antocianidoknak. Az acai gyümölcs segít megteremteni az egészséges szív-és érrendszert, az emésztőrendszert, mely a benne található telítetlen zsírsavaknak, étkezési rostoknak és fitoszterolok szinergiájának köszönhető.
Az acaiban található fitoszterolok a növényi sejthártyák komplex vegyületei, melyek segítenek a szív-és keringési problémák, valamint az emésztőrendszer problémái esetén.
Az acai tartalmaz még növényi szterolokat is, köztük beta-szitoszterolt. Napjainkban a szterolokat a jóindulatú prosztata-megnagyobbodás kezelésére használják. Ezek a növényi szterolok segítik a megfelelő koleszterinszint beálítását, és sok fontos, a szervezetben termelődő anyag prekurzoraiként szerepelnek. Az acai bogyóban található teobromin is, mely egy olyan stimuláns, amit gyakran összekevernek a koffeinnel. Hatása azonban más a szervezetre: ez egy gyengébb, nyújtott hatású hangulatjavító stimuláns, míg a koffeinnek azonnali és erős élénkítő hatása van.
Ez az értékes, tápanyagokkal teli bogyós gyümölcs a felsoroltakon kívül még további pozitív hatásokkal is rendelkezik.
Vizelethajtó, értágító és szívizom-stimuláló hatása segíti a szervezetet. Légút-tágítóként is működik, amivel segít megnyitni a levegő útját a tüdőben. A megnövekedett kapacitás segíti az oxigén bevitelét, ezáltal növeli az állóképességet, erőt és sportteljesítményt.
Az acai berry összetevöinek hatásai összefoglalva:
• erőteljes antioxidáns, az antioxidánsok segítenek megelőzni a sejtek fertőzéseit, illetve a korai öregedést
• az anthocianinok támogatják a szív-és érrendszert
• a telítetlen zsírsavak segítik az emésztőrendszeri folyamatokat
• a fitoszterolok segítik fenntartani a normális koleszterin szintet
• az aminosavak pozitívan befolyásolják a szervek és izmok működését.
Népszerűsége egyre nő, ma már több cég is felhasználja és készít belőle juicét, wellnes italt, édességet, energiaitalt, táplálékkiegészítőket.
Az áfonyák, szedrek, az acai és egyéb "sötét bogyók" fogyasztása javítja a memóriát és az agyi funkciókat, de csak abban az esetben, ha jó minőségűek. A nyers, fagyasztott, a szárított és a kivonatok formájában étrendkiegészítőként kapható egyaránt jó, de óvakodni kell a cukrozott fajtáktól, amiken boltokban árulnak aszaltként vagy a joghurtokba kevert, egyszer már kivont hatóanyagú silány gyümölcskészítményektől!

Kompatibilis tartozékok

Részletek

Általános tulajdonságok

Kiegészítés típus Egészség támogatása
Terméktípus Tabletták
Mennyiség 37 gramm 43 gramm 50 gramm

Gyártó: NaturLine

eMAG.hu törekszik a weboldalon megtalálható pontos és hiteles információk közlésére. Olykor, ezek tartalmazhatnak téves információkat: a képek tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban, egyes leírások vagy az árak előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak a gyártók által, vagy hibákat tartalmazhatnak. A weboldalon található kedvezmények, a készlet erejéig érvényesek.

Jól társítható

Értékelések

Legyen Ön az első értékelő

Kattintson a csillagokra a termék értékeléséhez

Másokat az alábbiak is érdekelték...

Ügyfelek kérdései és válaszai

Van kérdése?

Tegyen fel egy kérdést, hogy a felhasználók megválaszolhassák!