Felhasználói vélemények:

Forgalmazza: Líra

Lásd a kapcsolódó termékek alapján

Leírás

Tartalomjegyzék:BEVEZETÉSI. A MIKROBIOLÓGIAI LABORATÓRIUM RENDJEII. ANYAG- ÉS ESZKÖZISMERET2.1. Táptalajok2.2. Tenyésztéshez használt edények2.3. Oltóeszközök2.4. Sterilezés2.5. A mikroorganizmusok tenyésztése2.6. Mikroszkóp-ismeretIII. GYAKORLATOK1. gyakorlat: Táptalajok készítése2. gyakorlat: Mikroorganizmusok izolálása a környezetből3. gyakorlat: Átoltások gyakorlása4. gyakorlat: Mikroorganizmusok szaporodása különböző táptalajokon5. gyakorlat: Tisztatenyészetek készítése6. gyakorlat: Mikroorganizmusok morfológiai vizsgálata rögzített festett preparátumokkal, egyszerű festések7. gyakorlat: Mikroorganizmusok morfológiai vizsgálata rögzített festett preparátumokkal, összetett festések8. gyakorlat: Mikroorganizmusok nagyságának mérése9. gyakorlat: Mikroszkópos számolási gyakorlat10. gyakorlat: Mikroorganizmusok morfológiai vizsgálata celofánon nevelt paránytenyészetekkel11. gyakorlat: Penészgombák vegetatív és ivaros szaporítóképleteinek mikroszkópos vizsgálata12. gyakorlat: Fáziskontraszt mikroszkópozás13. gyakorlat: Fluoreszcens mikroszkóp használata14. gyakorlat: Baktériumok és élesztők sejtszámmeghatározási módszerei15. gyakorlat: Fonalasgombák növekedésének mérése16. gyakorlat: Anaerob baktériumok tenyésztése és élőcsíraszámuk meghatározása17. gyakorlat: Fágok mennyiségi meghatározása18. gyakorlat: Mikroorganizmusok antagonizmusának vizsgálata19. gyakorlat: Fémionok szaporodásgátló hatása20. gyakorlat: Az UV-sugárzás hatása a mikroorganizmusokra21. gyakorlat: Oxido-redukciós enzimek vizsgálata22. gyakorlat: Makromolekulák exoenzimes bontása23. gyakorlat: Mikroorganizmusok hatása a vér alakos elemeire24. gyakorlat: Nitrát-redukció25. gyakorlat: Az ammónia oxidációjának vizsgálata26. gyakorlat: Fehérjék bomlásából származó termékek kimutatása27. gyakorlat: Élesztőgombák cukorasszimilációjának és erjesztésének vizsgálata28. gyakorlat: Dimorfizmus jelenségének vizsgálata29. gyakorlat: Baktériumok antibiotikum érzékenységének vizsgálata30. gyakorlat: Streptomycin-koncentráció meghatározása agardiffúziós módszerrel31. gyakorlat: Kombinált antibiotikum-terápia hatásának vizsgálata: antibiotikum szinergizmus és antagonizmus32. gyakorlat: Letális hőmennyiség vizsgálata33. gyakorlat: Az ozmotikus nyomás hatása a mikroorganizmusokra34. gyakorlat: Növényi antimikrobiális vegyületek hatásának vizsgálataIV. TÁPTALAJOKV. REAGENSEK, FESTÉKEKVI. A GYAKORLATOKON ALKALMAZOTT MIKROORGANIZMUSOK JEGYZÉKEVII. FORRÁSMUNKÁK ÉS AJÁNLOTT IRODALOM

Kompatibilis tartozékok

Részletek

Általános tulajdonságok

Megjelenési év 2015
Szerző KEVEI FERENC - KUCSERA JUDIT - MANCZINGE
Megjelenési dátum 2015-06-06
Kiadó PROSPERO KÖNYVEI KFT
Oldalak száma 136
ISBN 9789633150887
Kiadás Kartonált
Típus Könyv
Kategória További könyveink

Gyártó: PROSPERO KÖNYVEI KFT

eMAG.hu törekszik a weboldalon megtalálható pontos és hiteles információk közlésére. Olykor, ezek tartalmazhatnak téves információkat: a képek tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban, egyes leírások vagy az árak előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak a gyártók által, vagy hibákat tartalmazhatnak. A weboldalon található kedvezmények, a készlet erejéig érvényesek.

Jól társítható

Értékelések

Legyen Ön az első értékelő

Kattintson a csillagokra a termék értékeléséhez

Másokat az alábbiak is érdekelték...

Ügyfelek kérdései és válaszai

Van kérdése?

Tegyen fel egy kérdést, hogy a felhasználók megválaszolhassák!