Amikor az ember az új játékos nemzedékre gondol, akkor bizony akaratlanul is az ifjonti hévtől fűtött billentyűzetpüfölő kisiparosokra asszociál, de az igazság odaát van… a kijelzőkön túl!

A Német Sport Egyetem kutatói utánajártak a jelenségnek és egészen megdöbbentő adatokat kaptak a kimutatás végén. A profi gamerek ugyanis olyan nyomás és fizikai terhelés alatt hozzák a kiemelkedő eredményeket, mint egy „mozgékony” sportegyén.

Biza nem csalás, hogy egy e-sportoló kiélezett helyzetben mért pulzusszáma megközelíti egy aktív maratonfutóét, míg a reflexeik és a koordinációs képességeik összhangja akár meg is haladhatja egy pingpongozó csúcsteljesítményét. Mint a legtöbb sportág esetében, itt is kiemelt szerepet kap a kényelem és az egyénre szabott funkcionalitás  a kiegészítőjük kiválasztásakor.

res_7a77d8ea171b593a25bfa329931b9a42_450x450_7f08

 

Különös figyelmet kell szentelniük a helyes táplálkozásra és a fizikai frissesség fenntartására, mert a húszas éveik közepétől kemény munkával tudják csak tartani az öregedés természetes rendjeként bekövetkező „változásokat”, azaz a reflexek lassulását, a koncentráció enyhülését, stb.

A váll, a nyak és a mentális éberlét edzése, valamint a fókuszálási képességek folyamatos tréningje elengedhetetlen, és bár nem tűnik stresszes közegnek, a profi e-sportolók napi 12-16 órát is állandó nyomás alatt lehetnek, ezért elengedhetetlen a stresszlevezetés.

Agyuk megállás nélkül azon pörög, hogy hol tudnak tizedmásodperceket faragni a nagy tornákon, hogy miként válhatnak igazi gamer ikonná, ezért a kikapcsolódás és a pihenés számukra sokszor külön feladatot képez, amit nehéz véghezvinni.

shutterstock_705666265-medium

 

A jövő sportnemzedéke igazi kihívás előtt áll, és az igazi kérdés, hogy a profivá válás rögös útjának kezdeti szakaszában miként tudja életét a gyorsan rohanó világból úgy kiszakítani, hogy ne roppanjon bele… képes-e feláldozni fiatalságának legszebb hétköznapjait kezdetben kedvtelésből, aztán hosszú és „magányos” órák ezrei után, hogy eljuthasson arra a szintre, amikor az üvöltő tömeg az ő becenevét skandálja!