A frissítő, vit300x250aminokban gazdag gyümölcsturmixok a nyár elengedhetetlen részei, ezzel mind tisztában vagyunk, a kánikula elmúltával viszont ugyanúgy (ha nem jobban) fontos egészségünk megtartása. Fontos a megfelelő tápanyagbevitel, és rengeteg fontos részét ezeknek a gyümölcsök és zöldségek biztosítják.

A természet alkotta édességekből rengeteg finomságot készíthetünk, napjainkban talán a legelterjedtebb ezek közül a smoothie. De pontosan miben is más az évek óta fogyasztott turmixnál? A válasz rendkívül egyszerű: míg az utóbbit tej hozzáadásával, turmixgépben készítik, úgy a smoothie mindössze gyümölcsöket és/vagy zöldségeket tartalmaz, főleg fagyasztott állapotban. Vízzel, esetleg gyümölcslével szokták hígítani, így laktózérzékenyek és vegánok is bátran fogyaszthatják, ráadásul sokkal természetesebb. Természetesen ezt a tényt, vagy ha jobban tetszik szabályt már egyre kevesebben tartják be, szerencsére rengeteg növényi tej létezik már (melynek otthoni elkészítése is roppant egyszerű), így a korábban említettek is bátran fogyaszthatják a reform recepteket is.

768x290

 

Epres kiwi smoothie

Ebben az időszakban különösen fontos, hogy megóvd szervezeted, ráadásul most jól is lakhatsz közben.

Hozzávalók:

  • 1 bögre hideg almalé
  • 5 fagyasztott eper
  • 1 banán felszeletelve
  • 1 kiwi felszeletelve

 

Turmixold össze a gyümölcsöket az almalével, majd tálald kedvenc poharadban vagy befőttesüvegedben. Ügyelj arra, hogy amennyiben szívószállal fogyasztod, ne használj eldobhatót 😉

NYEREMÉNYJÁTÉK

Ha még nincs smoothie készítőd, most egy szuper hírünk van! Ezen a héten néhány egyszerű lépéssel nyerhetsz egyet a 3 db Laica Baby line 2 az 1-ben turmix közül, így nem csak magadnak készíthetsz csodálatos vitaminkavalkádokat, de csecsemődnek is szuper püréket csinálhatsz friss, főtt alapanyagokból.

Részletekért látogass el Instagram oldalunkra, vagy kattints ide.