Felhasználói vélemények:

Forgalmazza a(z): Albaszerszám

54.415 Ft

Már csak 3 darab

Leírás

A hegesztőkészülékbe IGBT bipoláris tranzisztorok vannak beépítve, aminek köszönhetően nagy hatásfokot lehet elérni nem túl nagy méretekkel és tömeggel is. Technikai adatok: Elektróda átmérő: 1,6-3,2 mm Hegesztő áram szabályozási tartománya: 10-140 A tömeg: 4 kg Anti stick / Az elektródák tapadását megakadályozó rendszer Áram intenzitást növelő rendszer az elektromos ív izzásának idejére áramfejlesztőről üzemeltethető A csomag tartalma: gyorskioldó bajonettzárban végződő, elektródafogós kábel és testkábel álarc kefés kalapács vállszíjjal a könnyebb hordozhatóság érdekében Hegesztési magyarázatok: MMA funkció (Manual Metal Arc):
A kézi ívhegesztés, vagy más néven bevont elektródás ívhegesztésként is ismert. Ez a legrégebbi és legsokoldalúbban használható a számos hegesztési eljárás közül.

A hegesztési ív az elektróda (pálca) és a munkadarab között jön létre. Az ív által létrehozott magas hőmérséklet hatására az elektróda és a munkadarab megolvad, így létrejön maga a hegesztés. A hozaganyagot meg kell védeni, el kell szigetelni a környezetben lévő oxigéntől. Hegesztés közben ezt a védelmet az a gáz biztosítja, ami az elektródát borító réteg elégése során képződik. A hegesztési varrat kihülése alatt a védelmet a varraton hátramaradt salak végzi el. Ezután a salakot eltávolítjuk.

Számos fajtája létezik a bevont elektródáknak: Rutilos, bázikus, cellulózos, savas és ezek keverékei.

Az elektróda bevonata fontos a hegesztési folyamat stabilitása miatt függ a hegesztendő anyag összetételétől meghatározza a salak jellemzőit, a hegesztés minőségét és az elvégzett munka eredményét
TIG funkció (Tungsten Inert Gas): TIG hegesztési mód esetén a hegesztőív a munkadarab és a wolframelektróda között képződik. A hegesztendő felület, az ív és az elektróda védelemre szorul a levegőben lévő szennyeződésekkel szemben. Ezt a védelmet a hegesztőpisztolyból kiáramló nemesgáz (Argon) biztosítja. A TIG hegesztés kétféleképpen történhet: hozaganyaggal vagy anélkül. Amikor hozaganyagot használunk, oda kell figyelnünk arra, hogy az megfelelő és kompatibilis legyen a hegeszteni kívánt munkadarabbal (acél, rozsdamentes acél, alumínium, stb).

A TIG hegesztés tiszta és salakmentes. A beolvadás tökéletes, és szabályos a varrat. Nincs szükség hegesztés után a varrat csiszolására, tisztítására.


Az Argon védőgázos hegesztést sokféle fémhez használják: DC hegesztésnél: acél, rozsdamentes acél, réz AC hegesztésnél: alumínium és más könnyűfém ötvözetek Egyes hegesztőgépek rendelkeznek úgynevezett PULZÁLÓ (Pulse) funkcióval, melynek birtokában jobb minőségű hegesztés és szebb hegesztési varrat létrehozására képesek. TIG hegesztési módban (akár AC, akár DC üzemben) a magasfrekvenciás gyújtás (HF) arra szolgál, hogy használata esetén elkerüljük az érintkezést a munkadarab és az elektróda között. Az alacsonyabb árfekvésű TIG inverterek emeléses gyújtással (LIFT) rendelkeznek. Ez kicsit lelassítja a hegesztési folyamatot.

MIG funkció (Metal Inert Gas): A MIG (Fogyóelektródás) hegesztéshez a következő kellékekre van szükség: DC hegesztőgép, huzalelőtoló (különálló vagy beépített), megfelelő hegesztőpisztoly, huzal, reduktor és gázpalack (ARGON/CO2 80/20%). A huzal a hozaganyag, amit a hegesztőpisztolyon keresztül a huzalelőtoló adagol. Az ívhez szükséges áramot a gép pozitív pólusához csatlakoztatott hegesztőpisztoly továbbítja az invertertől a munkadarabig. A testkábel a gép negatív pólusához csatlakozik.

A hegesztőív gyújtásakor záródik az áramkör. A pisztolyon kiáramló nemesgáz védi meg az ívet és a varratot a levegőben lévő szennyeződésektől. A MIG hegesztés egy félautomata hegesztési mód, mert a hozaganyag adagolását a gép automatikusan elvégzi ugyan, de a pisztolyt a hegesztőnek kell kezelni.

Gyors hegesztési lehetőség a folyamatos huzal előtolásnak köszönhetően. Nincs a varraton salak a védőgáz miatt. Egészen vékony (0,5 mm) vastagságú lemez hegesztése is lehetővé válik, a szükség szerinti alacsony hegesztési hőmérséklet használata következtében.
A porbeles huzallal történő fogyóelektródás hegesztésnek két fajtája van: Védőgáz nélkül Védőgázzal
Az első, védőgáz nélküli hegesztési mód hasonlít a bevont elektródás hegesztéshez, egyesítve a MIG hegesztés jellemzőit a gáz nélküli üzemmód előnyeivel. Ebben az esetben salak képződik, amit el kell távolítani. A második eljárásnál Argon/CO2 gáz ad az előzőnél nagyobb védelmet a varratnak. Ebben az esetben kevesebb salak képződik, ami elkerülhetetlen a porbeles huzal használata során. A porbeles huzal elhegesztéséhez a hegesztőpisztolyt az inverter negatív pólusához kell csatlakoztatni. A testkábel a pozitív pólusra kapcsolódik.

A levegő páratartalma nem károsítja a hozaganyagot a biztos tárolás miatt Könnyen használható a gépesített hegesztési technológiák területén Költségtakarékos hegesztési forma Jó beolvasztási képesség Tartós, időtálló varrat Festett felületen való hegesztési lehetőség Védőgáz nélküli üzemmódban könnyen hordozható

Részletek

Általános tulajdonságok

Készülék típusa Inverter
Munka típusa Hobbi
Tápellátás típus Elektromos
Hegesztés típusa MMA
Szín Piros Fekete

Technikai tulajdonságok

Tápfeszültség 230 V
Maximális hegesztőáram 10 A 140 A
Elektródák átmérője 1.6 mm 3.2 mm

Méretek

Súly 4 kg

Gyártó: Dedra

eMAG.hu törekszik a weboldalon megtalálható pontos és hiteles információk közlésére. Olykor, ezek tartalmazhatnak téves információkat: a képek tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban, egyes leírások vagy az árak előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak a gyártók által, vagy hibákat tartalmazhatnak. A weboldalon található kedvezmények, a készlet erejéig érvényesek.

Értékelések (1 értékelés)


A termék általános értékelése:

5 (1 értékelés)

Sajátja vagy használta a terméket?

Értékelés írása

Korsós Tamás

2016. okt 22.

Igazolt vásárlás

Szuper

Szuper, otthoni munkákra tökèletes. Elègedett vagyok vele. Ajánlom másoknak is.

Ügyfelek kérdései és válaszai

Van kérdése?

Tegyen fel egy kérdést és a felhasználók megválaszolják.

image